На Львівщині шахтарі оголосили голодування через невиплату заробітної плати. Про це стало відомо з повідомлення голови незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, розміщеного на його сторінці у соціальній мережі Facebook.

Як зазначається, місцем для проведення акції протесту шахтарі обрали приміщення Львівської ОДА. У голодуванні беруть участь очільники профспілок чотирьох шахт Львівщини: відомо про участь у акції очільниці Регіональної організації Незалежної профспілки гірників України Червонограда Мирослави Кафтан, очільників ППО НПГУ шахт «Межирічанська», «Степова» і «Червоноградська» ДП Львіввугілля Василя Лісняка, Василя Семканіча і Валерія Бабія.

Скрін Facebook

Волинець додав, що всі четверо протестувальників перебувають у будівлі Львівської ОДА та обіцяють, що не полишать будівлю, доки питання із заборгованістю по зарплатам не буде вирішене. Однією із вимог голодуючих є інформування президента Володимира Зеленського щодо ситуації на шахтах.

Додамо, що шахтарям Львівщини заборгували вже понад 317 млн грн зарплати (за грудень, листопад, та частково за жовтень 2019 року).

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, зарплати українців підвищать з 2020 року, хто отримає надбавку

Як повідомляв портал "Знай.ua", зміни у Трудовому кодексі: чому і за що тепер можна очікувати звільнення з роботи

Також "Знай.ua" писав, що Україна відстає у чотири рази: скільки заробляють у Європі, озвучено цифри