У Львівській багатопрофільній лікарні працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України провели моніторинг та виявили цілий ряд порушень.

Про це повідомляє сайт "Оmbudsman.gov.ua".

Під час моніторингу у Львівськії багатопрофільній лікарні № 19 виявлено численні порушення вимог національного законодавства та міжнародних норм у сфері поводження із засудженими.

У Львівській лікарні виявили численні порушення

Найперше порушення яке виявила комісія це відсутність опалення в приміщеннях. Середня температура в приміщеннях лікарні може досягати 11-15С, при цьому засуджені змушені користуватися електричними нагрівачами.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Сам стан приміщень в яких перебувають люди також викликав чимало питань під час моніторингу. На стінах пліснява, приміщення потребують проведення ремонту з заміною санітарно-технічного обладнання та електромережі.

У Львівській лікарні виявили численні порушення

Також всі хворі змушені спати на старих металевих ліжках, старих, тонких, подертих матрацах та подушках. Постільна білизна яку видають у лікарні вже зношена та потребує заміни. При цьому варто наголосити, що у деяких хворих постільна білизна взагалі відсутня.

Під час моніторингу працівники секретаріату виявили на складі достатню кількість нових матраців, подушок та постільної білизни.

У Львівській лікарні виявили численні порушення

Також під час моніторингу зафіксовано порушення права засуджених на охорону здоров’я та медичну допомогу:

- в лікарні відсутні препарати для проведення загальної анестезії;

- відсутні препарати для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту;

- відсутні наркотичні знеболювальні засоби;

- хворим на онкологічні захворювання взагалі не проводяться комп’ютерна томографія.

За результатами цього моніторингу до Міністерства юстиції України спрямують відповідні акти реагування із зазначенням виявлених порушень та рекомендаціями щодо їх усунення.

Як вже писав Знай.uа, на Львівщині після святкування весілля у відомому ресторані кілька людей потрапили на лікарняні ліжка з діагнозом "сальмонельоз".

Нагадаємо, Знай.uа розповідав, що в Одесі переповнені всі лікарні через отруєння шаурмою.

Портал Знай.uа повідомляв про те, що на поминках люди мало не зустрілися з покійним.