Карпати - найулюбленіше місце для відпочинку взимку. Тисячі туристів кожен рік їдуть у мальовничі гори, аби насолодитися свіжим повітрям та навколишньою красою, покататися на лижах та відчути шалену енергетику тутешніх місць.

Новий 2020 рік президент України Володимир Зеленський зустрічав саме у Карпатах. У соцмережі потрапили численні фото відпочиваючих у Буковелі з главою держави. Люди були приємно вражені побачити на популярному гірськолижному курорті високі чини. Відомо, що свята Зеленський провів у державній резиденції "Синьогора", яка розташована біля села Гута Івано-Франківської області.

Але не тільки політики люблять відпочивати у цих місцях. Українські зірки давно знайшли для себе затишок у Romantik Spa Hotel - готелі, що розташований у серці Яремче. Коло нього - стежка Довбуша, річка Прут, водоспади та багато інших цікавих та дивовижних місць, які закохують з першого погляду.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Акторка Ольга Сумська з чоловіком, Віталієм Борисюком, вже вісім років приїздить до Яремче і взимку, і влітку. Цього разу вони зустрічали Новий рік разом з відвідувачами готелю у великому та майже родинному колі, бо саме така атмосфера відчувається тут. Зіркове подружжя залишилося і на святкування Різдва, яке співпадає з фестивалем культури та традицій Winter Romantik Fest. Його засновником є власник Romantik Spa Hotel Іван Гаврон. Він сьомий рік поспіль влаштовує гучні гуляння та запрошує на свято усіх бажаючих.

Winter Romantik Fest 2020
Winter Romantik Fest 2020

Цього року багато зірок приєдналися до святкування. Ведучий Євробачення Тімур Мірошниченко взагалі залишив вагітну дружину вдома, у Києві, та зміг приїхати на кілька днів у Яремче. Його дружина Інна має народити другу дитину з дня на день. Тож він був готовий зірватися з місця, аби встигнути на пологи. Але все склалося добре - дружина ще в очікуванні, а Тімур зміг провести конкурси для наймолодших відвідувачів у перший день фестивалю - Святвечір.

У розмові з кореспондентом Знай.ua ведучий зізнався, що обожнює Яремче та відпочинок у Карпатах.

Тимур Мірошниченко
Тимур Мірошниченко

“Тут все шалено красиве, навіть просто прогулятися, пройтися по центральній вулиці. Тим більше, що за останні роки привели все в порядок, все акуратно - естетичну насолоду отримуєш, не кажучи вже про природу. Найкрутіше місце для мене - скелі Довбуша. У вересні я ходив у гори з вже вагітною дружиною і з Мією (донькою - ред.), а це 12 кілограмів додаткового навантаження. Була приголомшлива погода! Я не був там зі шкільних часів, дружина взагалі була вперше - у неї дикий захват, тому що це дивовижне місце. Ми виїжджали в дуже багато місць, і ясна річ - на водоспад, еко-парки, зоопарки, яких тут дуже багато. І чим вони вигідно відрізняються - всі тварини знаходяться в своїх же диких умовах. Це дуже здорово. Все для людей!” - поділився враженнями Тімур Мірошниченко.

Саме йому і випала честь розпочинати фестиваль Winter Romantik Fest. Оскільки на свято з’їхалися родини з усієї країни, а завдяки невеличкій перекличці це і стало відомо, Тімур запропонував маленьким дітям потішити і батьків, і інших гостей. А як? Авжеж, розповісти будь-який різдвяний вірш. Бажаючих стояла черга! Хтось читав вірші, хтось співав, найголовніше - ніхто не соромився та з задоволенням отримував смачні подарунки.

Winter Romantik Fest 2020
Winter Romantik Fest 2020

На Святвечір Оля Сумська прийшла у сукні від власного бренду RIDNA. Як завжди, вона чарувала оточуючих красою та душевним теплом. Зірка зізналася, що відчуває неймовірні почуття в цих місцях.

“Знаєте, коли приїжджаєш сюди, то ти бачиш ці гори, цей Прут, щасливих людей у Яремче, які так радо зустрічають гостей. Ти дійсно насичуєшся енергією кохання і єднання, яке дарує нам Господь. Саме сьогодні Господь чує наші молитви, саме сьогодні наші серця б’ються в унісон”, - звернулася кінодіва до гостей.

Winter Romantik Fest 2020
Winter Romantik Fest 2020

Після чого вона заспівала. Так, Оля та Віталій неймовірно співають у дуеті. На фестивалі вони дарували всім свої пісні та шалену енергетику.

“Погода прийшла справжня, зимова! Гори запрошують всіх на катання. Я хочу побажати всім родинам, щоб у наших жінок були найщасливіші очі в світі, а чоловіки з ними поруч почували себе задоволеними і щасливими”, - додав до слів Олі Віталій Борисюк.

Winter Romantik Fest 2020
Winter Romantik Fest 2020

Також на фестивалі відпочивали ведучі ранкового шоу “Сніданок з 1+1” Людмила Барбір та Руслан Сенічкін. Цю пару можна було кожен день зустріти у спа-зоні готелю, де вони насолоджувалися водними процедурами. Вони дуже щирі та відверті. Якщо хтось думає, що це лише картинка на екрані - ні, Руслан та Людмила фотографувалися та обіймалися з кожним бажаючим, ділилися своїм теплом та гарним настроєм.

Зіркові ведучі розважали гостей і у перший день фестивалю, коли проходив конкурс на кращу кутю, і на наступний день - у Різдво.

Руслан Сенічкін, Ауріка Ротару та Людмила Барбір
Руслан Сенічкін, Ауріка Ротару та Людмила Барбір

До складу зіркового десанту вперше цього року приєдналася Ауріка Ротару - сестра народної улюблениці, Софії Ротару. Співачка приїхала на фестиваль разом з родиною - донькою Анастасією та онучками: Аурікою та Веронікою.

Ауріка Ротару з донькою та онукою
Ауріка Ротару з донькою та онукою

Народна артистка України зізналася Знай.ua, що давно мріяла зустріти Новий рік або Різдво у Карпатах. Нарешті з'явилася така нагода, але по приїзду зірка застудилася.

Ауріка Ротару
Ауріка Ротару

“Справа в тому, що я захворіла і багато пропустила. Ось тільки прийшла в себе, - розповіла Ауріка. - Але дуже щаслива, тому що мій брат Анатолій приїхав у Яремче з родиною, щоб зустрітися. Ми не бачилися 2,5 року. А тут 150 кілометрів до рідного дому, і вони вирішили приїхати”.

Зірка передала привітання зі святом від Софії Михайлівни та заспівала її "Melancolie" молдавською мовою.

Ауріка Ротару
Ауріка Ротару

Ще одна зіркова родина відпочивала на Winter Romantik Fest у Яремчі. Це Наталя Бучинська з чоловіком та донькою, яка, до речі, дуже схожа на матусю. На другий день фестивалю, 7 січня, народна артистка України запалила так, що танцювали та співали абсолютно всі, особливо під хіт “Моя Україна”. Оля Сумська пішла в шалений пляс разом з телеведучим Славою Соломка. А під кінець виступу Наталі винесли державний флаг України, аби підкреслити, що свято по-справжньому єднає українські родини.

Наталя Бучинська з донькою (ліворуч)
Наталя Бучинська з донькою (ліворуч)

Ольга Сумська
Ольга Сумська

Winter Romantik Fest 2020
Winter Romantik Fest 2020

Варто окремо розповісти, як обирали кращу кутю цього року. Кожна запрошена зірка взяла собі у команду по 2 помічника з гостей, а Віталій Борисюк та Слава Соломка вирішили поєднати свої зусилля. На жаль, перемогти чоловікам це не допомогло, хоча вони жартома запропонували спершу скуштувати їхню лакшері-кутю під назвою “Юкрейн афродизіак”, а потім - незвичну, молекулярну.

Winter Romantik Fest 2020
Winter Romantik Fest 2020

Готували кутю всі з однакових інгредієнтів: пшениці, мака, меду, родзинок, кураги, чорнослива, узвара та волоських горіхів. Але пропорції кожен обирав свої. Конкурс викликав стільки ентузіазму у кожного участника.

Команда Бучинської приготувала кутю з “шаленим коханням”, а Барбір - кутю Слабожанщини. Сумська вирішила готувати, як колись її прабабуся - додати всього побільше, а Ауріка - додати “смаку сексу” (так голосно заявив хлопець з її команди).

Команда Руслана Сенічкіна
Команда Руслана Сенічкіна

Але перемогу у конкурсі отримав Руслан Сенічкін. Він обожнює щось готувати. Його страва виявилася найсмачнішою. За словами ведучого, це була аутентична кутя з Гуцульщини: без кураги, чорносливу і без цукру, яку за традицією готує сам господар, а хазяйка подає до столу.

Ольга Сумська
Ольга Сумська

“Доля нас поєднала! Завдяки добрим людям ми опинилися у Яремче, - розповіла Знай.ua Ольга Сумська. - Я скільки років мріяла потрапити сюди. Це був дуже популярний курорт свого часу. Ще у Радянському Союзі сюди їздили відпочивати можновладці, керівники, як казав тато, “крупняки”, а Буковель ще не був такий розвинений. Власне, коли ми тут опинилися, я безмежно закохалася у ці краєвиди, у річку Прут, водоспади. Ми скрізь були! І вже ці місця такі рідні дійсно”.

Оля та Віталій майже кожен день їздили у Буковель покататися на лижах - у Instagram артистка завжди ділиться з підписниками, яких понад 600 тисяч, фото карпатських розваг.

Людмила Барбір зізналася Знай.ua, що саме від Сумської і почула за це чарівне місце.

Людмила Барбір
Людмила Барбір

“Ми (з Русланом - ред.) знали, що цей край давно полюбила Оля Сумська з Борисюком - вони вже не один рік тут проводять. Звичайно, з задоволенням погодилися на пропозицію приїхати. Тут дійсно збирається велика родина, яка щороку приїздить сюди і святкує Різдво”, - поділилася Барбір.

Люда приїхала на свято без чоловіка та сина, але весь час була з ними на зв’язку.

“Вони знають, що всі інші свята ми разом, лише Святвечір і Різдво окремо. Ми через скайп зв’язалися, мені синочок проколядував, бо він всім бабусям колядує. Чоловік з сином зараз з моєю родиною: з мамою, сестрою. Навіть відправили мені фото вечері: 12 страв, колядники, все як має бути”, - додала ведуча.

Косарі, Слава Соломка та Ольга Сумська
Косарі, Слава Соломка та Ольга Сумська

На фестивалі без колядників теж не обійшлося, а ще гостей потішив етно-колектив “Косарі”. Діти не тільки отримали безліч подарунків за участь у конкурсах, але і долучилися до розпису різдвяного Яремче з імбирних пряників.

Традиційно на святі обрали найкращу національну сукню. Конкурс проводила Оля Сумська, яка красувалася у вишиванці від Юлії Магдич. Сукні цієї відомої дизайнерки одягають і голлівудські красуні.

Учасники конкурсу національного вбрання
Учасники конкурсу національного вбрання

Також відбувся аукціон у рамках проєкту “Врятуймо скарби разом”, який проводиться спільно з Івано-Франківським краєзнавчим музеєм. Іван Гаврон давно збирає старовинні ікони та допомагає реставрувати їх. Так, у 2019 році в Яремче з’явився Український музей сакрального мистецтва, а лотами аукціону стали копії реставрованих робіт, за які вдалося зібрати 86 000 гривень.

Відзначимо, що одна з ікон продалася за 55 тисяч гривень. Ці кошти підуть на подальші реставраційні роботи раритетних творів з фондів музею.

Іван Гаврон підкреслив, що з кожним роком Карпати стають все популярнішими. Все більше українців та інших туристів віддають перевагу відпочинку саме у Яремче.

Люда Барбір, Іван Гаврон та Руслан Сенічкін
Люда Барбір, Іван Гаврон та Руслан Сенічкін

“Цього року майже за два місяці до Нового року в нашому готелі вже були заброньовані всі номери, - додав власник готелю. - Для нас це приємно, але фестиваль, який ми проводимо вже в сьомий раз, має за мету популяризацію культури та традицій. Щороку Winter Romantik Fest збирає популярних українських зірок, які вдягають вишиванки, колядують, готують найсмачніші блюда національної кухні, співають українські пісні. І ці наші зусилля знаходять відгук в серцях українців”.

В останній день фестивалю, 8 січня, на відвідувачів фестивалю очікував виступ ще однієї зірки, яка часто приїздить у Яремче. Арсен Мірзоян з музикантами підготував сюрприз - акустичне виконання своїх пісень. Новий рік співак зустрів на Сході України разом з військовими, а Різдво - у великій дружній компанії разом з Winter Romantik Fest.

Ведучі Руслан і Люда та Арсен Мірзоян
Ведучі Руслан і Люда та Арсен Мірзоян

Іван Гаврон з онуком
Іван Гаврон з онуком

Winter Romantik Fest 2020
Winter Romantik Fest 2020

Нагадаємо, Ольга Сумська не стрималася через давню обіцянку Гройсмана.

Як повідомляв портал Знай.uа , до гірського готелю навідується ведмідь: сподобалися водні процедури у басейні, відео.

Також портал Знай.uа писав, ближче до Бога: в готелі Яремче відкрили унікальний музей українського сакрального мистецтва.