У п'ятницю, 3 січня, у Львові нарешті вигляне сонце. Хмари, сніг і дощ так і не прийдуть в цей день в місто. Про це повідомляють на сайті Sinoptik.

Повітря прогріється до 3 градусів вище нуля вдень, а вночі температура знизиться до 1 градуса морозу.

Рекордно тепло 3 січня у Львові було в 1949 році, майже до 9 градусів тепла. А рекордно холодно – у 1997 році, до 22,7 градусів морозу.

Погода в Україні 3 січня, Укргідрометцентр

За народними прикметами, в цей день червона ранкова зоря віщує сильну заметіль. Потужний снігопад обіцяв хороший врожай злакових культур. Якщо снігу немає, то і врожай буде вельми убогий. Погоду також помічали по білках – якщо ці гризуни встигали повністю поміняти шубки з рудих на зимові – сірі, то зима буде холодною. Шубка з «латками» рудої шерсті говорила про теплою і безсніжною зими. Дощова зима - ознака дощового і неврожайного року. Взимку хмари летять з півночі – скоро потеплішає.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

В астрономії 3 січня – день, коли Земля знаходиться на найменшій відстані від Сонця. Це явище називають перигелієм.

Нагадуємо, що протягом 2019 року погода в Україні відновила чимало температурних рекордів, деякі з яких трималися більш століття.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики попереджають, що холодної зими в Україні може не бути.

Також портал Знай.uа писав, що в українських Карпатах на горі Піп Іван Чорногірський температура повітря становить -11 градусів морозу.