Львів у неділю, 29 грудня, очікує сильна хуртовина з різкими поривами вітру. Мокрий сніг вкриє крижаною кіркою і дороги, і дерева, тому львів'янам варто бути дуже акуратними і обережними на вулицях. Про це повідомляють метеорологи сайту Sinoptik.

Згідно з прогнозом погоди, у Львові вдень 29 грудня буде морозно, до 4 градусів нижче нуля. Вночі влаштується така ж температура, від 3 до 4 градусів морозу.

Пориви вітру досягнуть 15-24 м/с, однак снігопад, швидше за все, затихне вже до обіду.

Найтеплішим цей день у Львові був в 1974 році, до 10 градусів тепла. А найхолоднішим - в 1996 році, більше 22 градуси вище нуля.

Погода в Україні 29 грудня, Укргідрометцентр

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

В цей день, 29 грудня, відзначали іменини пророка Огія. Вважалося, що якщо на Огія дерева покривав іній, то святки (з 7 до 14 січня) будуть теплими. Якщо на Огія небо ясне, то і на Аннания теж буде сонячно. Сильний мороз на Огія обіцяє морозний Хрещення (19 січня).

Крім того, погода 29 грудня вказує, якою буде погода в квітні. Якщо зайці перестали здирати кору з дерев, то зима буде м'якою, а морози скоро пройдуть. Помічали погоду і по мишачим норкам: якщо миші зробили великий запас зерна на зиму, а гніздо утеплили пухом і шерстю, зима буде довгою і важкою.

Нагадаємо, що к Нового року триматиметься плюсова температура, а вже в день свята стовпчик термометра впаде до -4 -2 градусів.

Як повідомляв портал Знай.uа на горі Піп Іван у Карпатах вже випало кілька сантиметрів снігу на радість любителям гірничо-лижного сезону.

Також портал Знай.uа писав, що перед новорічними святами в Україну прийдуть їхні традиційні атрибути — мороз і сніг.