25 жовтня 2019 року Міністерка освіти і науки Ганна Новосад прибула з робочим візитом у Львів. Вона відвідала конференцію "Туринський процес 2018-2020", заклади освіти та місцевий реабілітаційний центр.

Новосад розповіла, що Міністерство освіти відібрало 7 областей, які будуть боротися за 20 мільйонів євро в рамках європейського проекту. За ці гроші переможці планують модернізувати училища.

До Льова прибула Анна Новосад.

Кожна з областей висунула по 3 заклади професійної технічної освіти, на базі яких планується створити Центр професійної досконалості.

Львівська область ввійшла до цієї сімки і отримає мінімум 2 млн євро від ЄС на побудову та осучаснення центрів професійної освіти.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, Міністерка освіти розповіла про ситуацію із зарплатами для вчителів. За її словами, всім вчителям підвищити зарплату нереально. На це потрібно 20 мільярдів додаткових коштів, а це ляже на місцеві бюджети.

Міністерка освіти Ганна Новосад у Львові

Geplaatst door Galnet op Vrijdag 25 oktober 2019

До наступного року таку суму знайти не вдасться, тому допомога в першу чергу буде тим категоріям вчителів, яким це потрібно найбільше.

Нагадаємо, що влада міста Львів планують подати заявку на проведення Зимових Олімпійських ігор у 2030 році і юнацьких Зимових Олімпійських ігор в 2028 році.