Львів'янам, які спокусились теплою погодою та виїхали на природу, варто проявляти особливу обережність та оглядати себе та свій одяг після прогулянок. Адже через підвищення температури у області активізувались кліщі, які є перенощиками хвороби Лайма.

Про це розповіла завідувачка відділу особливо небезпечних інфекцій Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Ірина Куліш.

Жінка говорить, що останніми днями у більшості кліщів, які львів'яни принесли на експертизу до львівського обласного лабораторного центру, виявлено інфікацію бореліями.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Особливо небезпечними районами Львівщини є Яворівський, Пустомитівський, Сокальський і Жовківський райони, а також курортний Моршин.

За вересень на хворобу Лайма на Львівщині захворіли 26 осіб, серед яких двоє неповнолітніх. А, згідно статистичних даних за 9 місяців 2019 року, цією хворобою інфікувалися 175 жителів області.

Варто зазначити, що головними проблемами при захворювання на хворобу Лайма є ураження серця, суглобів, нервової системи і шкірних покровів. Ймовірність захворіти підвищується до 100%, якщо кліщ перебував на тілі більше трьох діб.

Нагадаємо, що у Дніпрі в одній з місцевих шкіл зафіксували спалах гепатиту А.

Як повідомляв портал Знай.ua, досвідчені грибники не втрачають шансу запастися грибами на зиму навіть у жовтні, коли сезон зазвичай завершується.

Також Знай.ua писав про те, що німецькі кардіологи із фонду серця назвали три попереджувальні сигнали вірогідного серцевого нападу.