У Львові зафіксували випадок незвичайної та рідкісної хвороби, якою заразився студент. Юнак впродовж тижня лікувався самотужки, але полегшення не приходило.

Львівський лабораторний обласний центр повідомив про зараження одного з львівських студентів рідкісним вірусом Puumala. Фахівці припускають, що хлопець підхопив небезпечну хворобу при вживанні приправ "Зіра", які вирощують в Південно-Східній Азії і продають на вагу на ринку у Львові. Ймовірно, до спецій потрапили екскременти гризунів, які переносять вірус.

8 жовтня першими проявами хвороби стали загальна слабкість, біль у горлі, нежить і висока температура тіла до 38,5 С. Надалі 22-річний юнак став скаржитися на головний біль, кашель, нудоту і блювоту. Хлопець впродовж шести днів перебував вдома, а потім потрапив на лікарняне ліжко КНП ЛОР "Львівська обласна інфекційна лікарня".
Медики діагностували в ньго гостре респіраторне захворювання та нейротоксикоз.

Кількома днями пізніше лікарі відзначили у пацієнта порушення в роботі нирок, а при лабораторному аналізі крові у неї були виявлені антитіла до вірусу Puumala.

Нагадаємо, що наразі в аптеках міста з'явились французькі та корейські вакцини.

Як повідомляв портал Знай.ua, інкубаційний період захворювання може тривати до 50 днів

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що епідемія кору в Україні набирає обертів.