Відома американська астронавтка Хайдемарі Стефанишин-Пайпер, батько якої походить з України, не забуває про своє коріння. Цієї неділі жінка відвідала Львівщину, а саме село Якимів, де і народився батько видатної американки.

Саме про це і розповіли у прес-службі американського посольства в Україні. Тут повідомили, що астронавтка пишається своїм українським походженням і щиро зраділа можливості відвідати Якимів.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Щодо батька астронавтки, то він прожив довге та тернисте життя. Михайло Стефанишин народився в Україні, але під час бойових дій Другої світової війни був висланий на примусові роботи в Німеччину. Після закінчення війни Михайло одружився на німкені, і разом вони емігрували в США. Хайдемарі народилася уже на теренах Америки, де також з'явилися на світ і її брати. Своїх дітей родина виховувала в українських традиціях. Дівчинка відвідувала уроки в українській школі, була членом "Пласта" і розмовляє по-українськи.

Хайдемарі Стефанишин-Пайпер здійснила два польоти в космос в 2006 і 2008 роках. Виконала п'ять виходів у відкритий космос загальною тривалістю 33 години 42 хвилини.

Хайдемарі вже вдруге відвідала Україну. У рамках своєї подорожі жінка побувала в Харкові, Києві, Житомирі, а 14 жовтня виступить у Львові з нагоди всесвітнього тижня космосу.

Нагадаємо, що львів'яни мають змогу на власні очі побачити легендарні витвори мистецтва відомої художниці

Як повідомляв портал Знай.ua, розслідування NYT доводить, що Росія бомбила цивільні лікарні в Сирії

Також Знай.ua писав про те, що Мішель Майор заявив, що людство може не мріяти мігрувати на іншу планету