Прес-служба Львівської міської ради повідомляє львів'ян про унікальну можливість відвідати художню виставку яскравої української представниці "наївного" мистецтва Марії Примаченко.

Твори Народної художниці України, лауреатки Національної премії України імені Тараса Шевченка представлені у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького. Виставка триває з 3 вересня по 20 жовтня включно. Тому усім поціновувачам справжньої української культури варто побачити на власні очі відомі по усій Україні витвори мистецтва славетної серед художників жінки.

"Це той випадок, коли просто потрібно прийти, побачити і прочитати. Марія Примаченко для більшості картин дала ще свою інтерпретацію — це взаємопов`язані речі. Маєте унікальний шанс — ще тиждень на вул. Драгоманова в Національному музеї. Це — космос. Французи мають Пікассо, а ми, українці, маємо Примаченко",- звернувся до містян мер Львова Андрій Садовий.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Двері Національного музею імені Андрея Шептицького відкриті для відвідувачів з 10:00 до 18:00 год на вул. М. Драгоманова, 42.

Марія Примаченко почала свій творчий шлях із 1936 року. Широку популярність здобула у 60-х роках.

Понад шістдесят робіт із приватної колекції (Київ) та зі збірки Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького репрезентують її мистецький спадок 1960−1990 років.

Нагадаємо, що 18 жовтня відкриється дивовижна виставка "Ucraina terra magnifica"

Як повідомляв портал Знай.ua, у Дніпрі розпочнеться традиційний марш захисників України

Також Знай.ua писав про те, що знаменитий хореограф розповів Знай.uа про свій найбільш незвичайний виступ