До Дня захисника України у Львівській міській раді підрахували і оприлюднили сумну статистику загиблих захисників зі Львівщини, які полягли, відстоюючи справедливість на Сході України.

Як повідомили у мерії Львова, з початку проведення АТО на передовій загинуло 290 військовослужбовців, малою Батьківщиною яких була Львівська область. У боротьбі з проросійськими окупантами на полі бою з російськими агресорами полягли юнаки та чоловіки, яких могло чекати довге життя та світле майбутнє. Більшість захисників розпрощались з життям під час бойових дій на території Луганської та Донецької областей.

Варто наголосити, що від початку проведення операції Обʼєднаних сил Львівщина втратила 21 бійця.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Відомо, що держава намагається піклуватися про родини захисників, що не вижили під натиском ворожих сил. Закон «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» передбачає виплати з державного бюджету членам сім'ї загиблих військовослужбовців. Родини отримують одноразову грошову допомогу в розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

У Львівській обласній раді у грудні 2017 року затвердили Комплексну програму соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО та їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2018 – 2020 роки (зі змінами). Окремі заходи програми передбачають додаткові соціальні гарантії для членів сімей загиблих та померлих учасників АТО/ООС.

Родини мають право отримати виплату одноразової адресної допомоги родинам, родичі яких загинули під час проведення антитерористичної операції/операції Обʼєднаних сил в розмірі 100 тис. грн; щомісячну соціальну виплату дітям, пасинкам, падчеркам військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули під час участі в антитерористичній операції або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих у зоні АТО, та Героїв Небесної Сотні у розмірі 2 500 грн; виплату одноразової грошової допомоги на/за встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих/померлих учасників АТО (ООС) та Героїв Небесної Сотні в розмірі 40 тис. грн; також мають право на компенсацію вартості наданих послуг з організації сімейного відпочинку поранених учасників АТО (ООС) (у тому числі поранених бійців-добровольців АТО) та членів їх сімей, батьків, дружин і дітей загиблих та померлих учасників АТО (ООС), Героїв Небесної Сотні.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою вшанували пам'ять загиблих захисників України.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Харкові відкрили монумент Захисникам Вітчизни

Також Знай.ua писав про те, що 4 жовтня військовий оркестр США зіграє для вінничан "Музику свободи"