Медична галузь іде семимильними кроками у боротьбі з найстрашнішою хворобою людства - раком. Лікарі, які зібрались на сателітну конференцію "ЄВРОЛОР. Онко", поставили це наболіле питання як найголовніше у своєму обговоренні. Особливу увагу вони приділили онкологічним захворюванням голови та шиї людини.

Як розповів заступник генерального директора з хірургічної роботи Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Олег Дуда, важливим кроком у лікуванні онкологічних недуг є імунотерапія та застосування препаратів – імуномодуляторів для руйнування ракових клітин.

"Імунна система людини – це персоналізована машина для вбивства, що спеціалізується на розпізнанні та нападі на що-небудь чужорідне в організмі. Наприклад, віруси, бактерії і навіть власні мутовані клітини. Рак використовує свого роду "клітинний камуфляж", змушуючи імунну систему розглядати її як нормальну клітину. Імунотерапія прагне зняти з неї цей камуфляж",- пояснив Олег Дуда.

Популярні новини зараз
ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Імуностимулятори діють як руйнівна сила на ракові клітини, але результат приходить не так швидко. Такі препарати дозволяють розкрити потенціал імунітету, навчити розпізнавати "свої" та "чужі" клітини та стати на захист останніх.

При багатьох різновидах раку доводиться видаляти значну частину шкіри на шиї або голові. У більшості країн світу такі операції заборонені без реконструктивної медицини. Тобто, частину шиї замінюють шкірою з руки або ноги.

Операції такого типу проводять у Львівському онкоцентрі завдяки субпроекту "Онкопервенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій у Львівській області". Керує ходом операцій лікар Олег Дуда, який являється єдиним в нашій країні медиком, що проводить реконструктивні операції з накладанням судинних мікроанастомозів. Операція триває близько 10 годин.

Також на зустрічі лікарі обговорили про еволюцію у хірургічних операціях по видаленню злоякісних пухлин грудей. Зараз у медицині застосовують лапароскопію - це видалення пухлин на нульовій стадії без втрати великих ділянок грудей.

При видаленні пухлин в інших частинах тіла використовують ендоскопію.

Нагадаємо, що в Івано-Франківську прооперують учасників АТО, якім необхідна пластична операція, у Центральній клінічній лікарні.

Як повідомляв портал Знай.ua, дівчатка, яким випала доля народитися сіамськими близнюками, та за якими стежила вся Україна, померли ввечері у суботу, 5 жовтня.

Також Знай.ua писав про те, що відомий лікар-трансплантолог Олег Котенко, який раніше був затриманий правоохоронцями при спробі хабаря, продовжить операції.