У Львові викрили злісного хабарника, який намагався приховати свою протизаконну діяльнісь.

Про це пише інформаційний ресурс Західна Україна News з посиланням на прес-службу прокуратури Київської області.

Відомо, що один із мешканців Львова наладив цікаву схему, згідно якої він почав відкривати фіктивні підприємства, за допомогою яких впродовж 2019 року надавав суб’єктам господарювання реального сектору економіки послуги з ухилення від сплати податків, формуючи податковий кредит та переводячи безготівкові кошти у готівку.

Як повідомили ІА "Діло" в ГПУ, вказаною осою є Тарас Плешков, який є похресником та помічником-консультантом нардепа від Опозиційного блоку Михайла Добкіна.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Звісно ж, такі дії підлягають під відповідальність правоохоронних органів, тому чоловік домовився з одним із працівників СБУ про хабар у сумі 10 тисяч доларів США та щомісячні "відкати" по 5 тисяч доларів США в подальшому. За це його незаконну діяльність мали "ігнорувати" правоохоронці.

Під час передачі вказаної суми на одній із вулиць міста Левачоловіка затримали співробітники прокуратури Київської області спільно з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві за оперативного супроводження СБУ України.

Наразі у поліції триває слідство по даній справі та готується до оголошення зловмисникові підозри у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.369 КК України, тобто в наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Водночас готується клопотання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що новопризначена Наталія Харченко має великий досвід управління слідчими органами

Як повідомляв портал Знай.ua, відомий лікар-трансплантолог Олег Котенко, який раніше був затриманий правоохоронцями при спробі хабаря, продовжить операції.

Також Знай.ua писав про те, що лікар "розводив" пацієнта на 40 тисяч доларів