У Львові стартує новий екологічно-соціальний проект "Тарілка", на меті якого стоїть допомога людям, яким не вистачає коштів нахарчові продукти. Цей проект розпочався під егідою 29-річного громадянина Німеччини Ростислава Косюри.

У незвичайному та такому необхідному деяким містянам проекті вже беруть участь львівські продуктові крамниці, мережа ресторанів "Кумпель Груп", ресторан готелю "Леополіс" та мережа магазинів "Рукавичка".

Їжу, термін зберігання якої досягає критичної точки, та невикорастані продукти харчування будуть збирати та передавати громадянам, які потребують харчової допомоги.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки
Показати ще

"На жаль, Україна – серед лідерів у Європі за кількістю сміттєзвалищ, які наполовину складаються з органічних продуктів. За даними Державної служби статистики, українці щороку викидають приблизно 7 мільйонів тонн придатних до споживання продуктів, вартість яких становить 5,5 мільярдів гривень. Натомість люди через безробіття або низьку зарплату не можуть себе прогодувати",- говорить засновник унікальної програми Ростислав Коцюра.

Позитивний досвід допомоги нужденним Ростислав перейняв у німецької благодійної організації Die Tafel, яка допомагає людям з низьким рівнем доходу. Перший центр Tafel Deutschland e.V. відкрили в Берліні ще 1993 року. Нині ж їх 940, майже в кожному місті Німеччини.

Нагадаємо, що нового чотирилапого військовослужбовця волонтери знайшли у хащах

Як повідомляв портал Знай.ua, основною роботою "Веселого автобуса" є допомога людям, які не мають даху над головою та звичних для пересічного жителя міста комфортних умов.

Також Знай.ua писав про те, що основні тонкощі з оформлення бізнес - плану в Україні