Ще на початку вересня у Соснівці на Львівщині місцеві мешканці, шахтарі та атовці заблокували вагони з російським вугіллям, яке знаходилось на станції. З того часу протестувальники цілодобово чергували біля вагонів. 21 вересня поліція приїхала на місце акції протесту та силою розігнала людей.

За даним фактом соснівчани збирали віче, на якому вимагали звільнення голови Національної поліції Львівщини Василя Віконського за перевищення повноважень та побиття людей правоохоронцями.

З цього приводу сьогодні, 24 вересня, пройшла апаратна нарада у Львівській обласній державній адміністрації. Про це пише 4 студія.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

На нараді губернатор Львівщини Маркіян Мальський попросив написати заяву про звільнення начальника ГУ Національної поліції у Львівській області Василя Віконського.

ТЕРМІНОВО! ДО УВАГИ ЖУРНАЛІСТІВ

ТЕРМІНОВО! ДО УВАГИ ЖУРНАЛІСТІВ Щойно поліція силою розігнала та заарештувала ветеранів і шахтарів, які блокували російське вугілля у Львівській області. Сьогодні, близько 12:00 спецпризначенці поліції, застосувавши силу, почали відтискати учасників Блокади у Соснівці Львівської області від місця блокування вагонів із російським вугіллям. Зрештою, поліція без жодних попереджень почала заарештовувати ветеранів АТО та місцевих шахтарів. Спроби розігнати блокаду відбувались увесь час із початку блокування – на протязі трьох тижнів. Кілька днів тому стало відомо, що адміністрації місцевих шахт провокували самих шахтарів "розігнати" Блокаду під шантажем невиплати зарплати. Точної кількості затриманих наразі невідомо, однак більше двадцяти осіб. Серед затриманих і перший командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко. А ні ЗМІ, а ні представники місцевої влади під час цих подій присутні не були, тож просимо максимального розголосу.

Geplaatst door Штаб блокади торгівлі з окупантами op Zaterdag 21 september 2019

Маркіян Мальський мотивував свою заяву тим, що на провокативному відео про розгон поліцією протестувальників на станції Соснівка мало місце перевищення повноважень. Очільник області визнав, що поліція має право застосовувати силу, але в даному випадку Василь Віконський перегнув палку.

Нагадаємо, що у Львові виготовили туристичні вказівники з невірним перекладом на англійську мову

Як повідомляв портал Знай.ua, на Львівщині водії вимагають дозволів на транспортні перевезення

Також Знай.ua писав про те, що депутати Львівської міської ради 7-го скликання розпочали обговорення важливих питань