22 вересня до Львова приїздив відомий письменник та кінорежисер Олег Сенцов, який пережив російський полон. Він представив львів'янам свою нову книгу "Маркетер", за видавництво якої відповідало "Видавництво Старого Лева". Презентація відбулась у рамках 26 Book Forum у приміщенні Львівської філармонії.

На зустріч із Олегом Сенцовим зібралася маса людей, у залі та перед ним був повний аншлаг, люди ставили запитання, які торкалися не лише книги та творчості режисера, а й інших, набагато важливіших тем.

"Маркетера" писав в 40 років – про себе 20-річного. Я завжди намагаюсь писати чесно. І думаю, що аби так писати, має минути певний час, щоб усі емоції вистигли й з’явилась можливість максимально абстрагуватися від своїх тодішніх переживань.",- говорить Сенцов.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

До книги увійшли 11 оповідань, написаних за 11 вихідних днів. Автор розповідає про своє студентське життя.

"Цю книгу я написав за 11 днів півтора року тому, коли у мене була своєрідна відпустка в колонії суворого режиму. Насправді там дуже мало часу для того, щоб писати. Я давно її запланував, довго її виношував. А коли у працівників колонії був період «зимових канікул», я зрозумів, що час цієї книжки настав.",- розповідає Олег Сенцов.

Автор нової книги повідомив, що має ще 15 зошитів з оповіданнями, щоденниками, які в майбутньому обов'язково побачить світ.

"Я привіз багато рукописів, уже написано багато текстів. Навіть якщо я нічого не писатиму, я маю готові тексти на чотири роки наперед.Планую за рік презентувати частину їх у Львові. Не люблю говорити про далекі плани, але вони є.",- говорить автор "Маркетера". Також Олег Сенцов розповів що, до будь-якої критики відноситься спокійно: "У мене товста шкіра, прокусити її нелегко."

Олег Сенцов також повідомив, що, ймовірно, колись відобразить у своїй творчості і період свого ув'язнення. "Мені не потрібен час, щоб прийти до тями після полону. З того часу, як я повернувся до України, я жодного разу не згадував про тюрму. Я не сприймаю ув’язнення як головний епізод мого життя. В мене було багато подій у житті, цікавих та не дуже. Сподіваюся, будуть ще.",- коментує Олег Сенцов.

Нагадаємо, що помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак повідомив подробиці того, як готують нові списки з обміну полоненими з Російської Федерацією.

Як повідомляв портал Знай.ua, колишній в’язень поділився думками щодо окупованих територій

Також Знай.ua писав про те, що український режисер вказав і на декількох екс-співробітників СБУ