На Львівщині боротимуться з розведенням багать для спалення сухої рослинності. За це каратимуть штрафами.

У прес-службі Львівської обласної державної адміністрації повідомили, що вчора, 17 вересня, Маркіян Мальський доручив ГУ Держгеокадастру на Львівщині надати інформацію про всіх власників земельних ділянок, де виявили самовільне спалення сухої рослинності.

Усіх мешканців області, про яких надійде повідомлення про спалення трави або листя, буде притягнено до адміністративної відповідальності. Інформацію про незаконне спалювання сухої рослинності можуть надавати сільські, селищні голови та керівники лісогосподарських підприємств. Поліції дозволять провести слідчі дії за даним фактом.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також на Львівщині проведуть профілактичну роботу з підприємствами агропромислового комплексу та з населенням. В області встановлять білборди з інформацією про відповідальність за випалювання сухої рослинності уздовж автомобільних доріг, залізничних колій, лісів, в населених пунктах. Пам’ятки будуть і в громадському транспорті.

Також мисливці будуть пильнувати мисливскі угіддя а по області будуть проводитися рейди для контролю за несанкціонованим спалюванням трави і листя.

Управлінню водних ресурсів наказано привести в робочий стан меліоративні системи, що проходять через лісові масиви і торфовища, а також проконтролювати підготовку меліоративних каналів, що є на балансі органів місцевого самоврядування.

За спалювання сухої трави чи листя можна отримати штраф від 340 до 1 360 гривень, а якщо це роблять підприємці, то від 850 до 1700 гривень.

Нагадаємо, що жителів Києва турбує біла димка, яка спостерігається у різних районах столиці протягом кількох днів.

Як повідомляв портал Знай.ua, військова прокуратура відкрила провадження з приводу пожежі на арсеналі в Калинівці

Також Знай.ua писав про те, що чоловік вирішив спалити траву біля своєї ділянки, а в підсумку позбавив сусідів майна.