Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить Божественну Літургію

Всіх львів'ян чекає урочиста подія: у п'ятницю, 13 вересня, в присілку Заглина, Жовківського району на місці явлення Божої Матері Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить Божественну Літургію та очолить всеукраїнську прощу до джерела цілющої води.

Початок Літургії о 10:00, тож усіх віруючих області чекає урочиста молитва.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Місце об'явлення Матері Божої та Святе Джерело знаходиться в урочищі Заглина поблизу села Монастирок Жовківського району Львівської області. Це місце входить до числа найвідоміших паломницько-відпустових місць Львівської області.

Згідно з народними переказами, під час нападу на монастир серед живих залишився лише один чернець, який окремо оселився і жив на самоті у лісі, а також постійно молився з проханням до Пресвятої Богородиці взяти під опіку місцевих мешканців. Коли татари нищили українські землі, люди тікали у ліс до самотнього ченця, шукаючи в нього захисту, а пізніше поверталися назад до своїх домівок. Проте після того, коли загроза ворожих нападів минула, місцевий граф Семінський привласнив собі ліси, пасовища і місцеві водойми, тож люди без панського дозволу не мали права навіть ходити до лісу. У зв'язку з цим місцеві мешканці все більше зверталися за допомогою до Пресвятої Богородиці. До таких осіб належала також і дівчинка Маруся, яка молилася на місці, де колись проживав самотній чернець. Під час однієї з таких молитов, на одне з дерев опустилося якесь незвичайне світло, у якому проступав жіночий силует. Дівчинка вирішила повернутися назад, проте лагідна пані зупинила її, сказавши не боятися, оскільки на цьому місці є особлива Божа благодать. Потім постать перехрестила дитину і зникла, а дівчинка зрозуміла, що це була Пресвята Богородиця. Про своє видіння натхненна дівчинка розповідала священику і односельчанам, однак люди відносилися до її слів досить скептично. Проте одного дня за наполегливих прохань малої, натовп вирушив до місця об'явлення, дівчинка сказала усім присутнім, що вона знову бачить Діву Марію. Тоді вона за покликом Богородиці підійшла до гори, своєю рукою розгорнула землю, після цього з-під землі забило джерело. Вражені люди заціпеніли і почали молитися. Відтоді джерело отримало свою народну назву "Маруся".

Нагадаємо, що за стародавньою традицією, 14 вересня Свята Православна Церква відзначатиме Церковний Новий рік, або Початок індикту.

Як повідомляв портал Знай.ua, на Богослужіння до храму Успіння Пресвятої Богородиці у Долині приїхали сотні вірян.

Також Знай.ua писав про те, що про що потрібно просити у Спиридона Триміфунтського