На свинофермі ТОВ "Галичина-Захід" біля села Кавське (Львівська область) знищили 72,6 тисяч свиней. Причиною такого масового винищення худоби стало недопущення розповсюдження збудника африканської чуми свиней. Про це повідомляє Головне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Львівській області.

Слід підкреслити, що до процесу утилізації поголів'я залучили 232 осіб і 30 одиниць спеціальної техніки. Облаштовані дев'ять котлованів для спалювання туш і скотомогильник на площі 2040 квадратних метрів.

Таким чином, за даними відомства, ситуація на даному підприємстві досить контрольована.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Нагадаємо, що у Львівській області поблизу села Кавське Стрийського району 16 серпня виявили масовий падіж свиней через збудник вірусу Африканської чуми.

Як повідомляв портал Знай.иа експерти кваліфікували спалах африканської чуми свиней та 19 серпня оголосили карантин у цьому районі. На місці спалаху хвороби чергували працівники ветеринарних служб, працівники контролю безпеки продуктів, а також співробітники полції і військовослужбовці Національної гвардії.

Також портал Знай.иа писав, що чотири роки українці споживають м'ясо, інфіковане збудником африканської суми свиней (АЧС).