Хоч на дворі вересень, літо ще невпинно нагадує про себе та звучить останніми акордами по всій області. Сонце не поспішає покидати Західну Україну, тож жодного натяку на дощик львів'янам очікувати не варто.

Нічна погода досить тепла, температура по всій області становитиме 16 градусів за Цельсієм. Вночі очікуєтья вітер зі швидкістю 4 метри за секунду. Небо яне та зоряне.

Вранці сонце впевнено з'явиться на небосхилі та задасть спекотну ноту на увесь день. Вранішня температура повітря складе 19 градусів за цельсієм.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Обідній час на Львівщині буде супроводжуватись палючим сонцем та спекою. Стобчик термометра має сягнути позначки у 24 градуси вище нуля.

Львів'янам протягом дня слід очікувати південно-східного вітру зі швидкістю 6-8 метрів за секунду.

9 вересня вшановували горобину, яка як раз дозрівала, і можна було збирати урожай поряд з калиною. Потрібно сказати, що предки цінували чарівні властивості горобини та калини. Знахарі рекомендували вживати зілля на їх основі, щоб вилікуватися від застуди, нервових захворювань, підвищити імунітет, поліпшити згортання крові.

У православ'ї 9 вересня вшановується пам'ять Пімена Палестинського та Пімена Великого. Пімен Великий народився близько 340 року в Єгипті.

Народні прикмети цього дня.

Багато вродило горобини 9 вересня - осінь буде непогожою, а взимку можливі сильні холоди

Гроза 9 вересня віщує теплу осінь

Якщо людина народилася 9 вересня, то вона, якщо вірити прикметам, буде невразливою для ворогів. В якості талісмана їй підійдуть такі камені, як онікс і олександрит.

Якщо птахи не всю горобину з'їли - зима теж не буде настільки суворою до людей, згідно з прикметами.

Нагадаємо, що тиждень порадує українців гарною погодою

Як повідомляв портал Знай.ua, у понеділок, 9 вересня, по всій території України переважатиме суха і тепла, майже літня погода.

Також Знай.ua писав про те, що "Доріан" вважається ураганом другої міри з п'яти можливих