У Львові з 17 по 18 серпня буде святкування з нагоди Третього відродження УАПЦ, яке розпочалося 30 років тому, куди приїде глава ПЦУ Єпіфаній.

Про це повідомляє портал "Телеграф"

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Варто відзначити, що третє відродження Української автокефальної православної церкви проголосив 19 серпня 1989 року Володимир Ярема (з 1993 року - патріарх УАПЦ Димитрій) в Петро-Павлівській церкві Львова. Воно знаменувало відхід від Московської патріархії і початок формування власної церковної структури.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Як наголосив директор департаменту "Адміністрація міського голови" Євген Бойко, митрополит Київський і всієї України Епіфаній вже вдруге відвідає місто.

Чудові новини!

Тепер Знай.uа став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

17-18 серпня за участю Єпіфанія відбудеться урочиста академія в Національному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. У цей же день відслужать панахиди на могилах Патріарха Димитрія і борців за волю України. Відбудеться також всеношна літургія в Петро-Павлівської церкви, яка стала центром III відродження УАПЦ.

Святкова літургія, яку очолить предстоятель ПЦУ, буде відслужена в Свято-Володимирському храмі Винників - міста-супутника Львова. Її супроводжуватимуть три хори, які протягом 30 років активно працювали для розвитку православної церкви.

Нагадаємо, що у Києві розпочався Хресний хід Православної церкви України (ПЦУ). Він стартував від Софійського собору, і закінчиться молебнем на Володимирській гірці.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", в Одесі відбудеться загальноєпархіальний хресний хід за участю тисяч вірян з усієї країни і навіть зарубіжжя.

Також портал "Знай.uа" писав, що предстоятель Православної церкви митрополит Епіфаній привітав українців з Днем молоді та закликав молодих людей заглядати в Біблію не рідше, ніж в Google.