Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Дивлячись на метеорологічну ситуацію на Львівщині, стає зрозумілим, що до навчальний рік школярі зустрінуть під теплу та сонячну погоду.

Спека у Львові ніяк не спаде, тож жителям міста доведеться й сьогодні, 29 серпня, шукати затінок та охолоджуватися освіжаючими напоями.

Погода вночі обіцяє бути трошки прохолодною, температура повітря становитиме 15 градусів Цельсія, вітер помірний.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Ранок обіцяє бути безхмарним та сонячним. Температура повітря становитиме 22 градуси вище нуля.

Вдень спека увійде в повну силу та розігріє Львів до 28 - 30 градусів за Цельсієм.

Протягом дня дутиме невеликий вітер зі швидкістю 3 метри за секунду.

Сьогодні, 29 серпня, віряни святкують Горіховий Спас, а також відзначається День пам'яті захисників України.

У народі це свято також називали Спожинками. Відзначали 29 серпня прихід осені. Ластівки відлітали у теплі краї. Повітря ставало більш прохолодним. Пекли хліб з нового врожаю. 29 серпня селяни намагалися обов'язково сходити до церкви і помолитися Богу. Після цього жінки відправляли своїх чоловіків в поле з хлібом і сіллю. Клали три снопи на фіру, а зверху - мішки з зернами, які призначалися для посіву. На полі посівальників 29 серпня вже чекали діти з гречаною кашею і пирогом. Предки, згідно з прикметами, зазвичай говорили: «Перший Спас на воді стоять, на другий - яблука їдять, на третій - полотна продають так хліб припасає». Було також прийнято 29 серпня чистити колодязі та джерела, пити воду з них, оскільки вважалося, що це дозволить зберегти міцне здоров'я на весь наступний рік.

До 29 серпня дозріли горіхи, а тому, свято і стали називати Горіховим Спасом. Намагалися приурочити до нього проведення різних ярмарків, на яких продавали полотно та інші товари.

Нагадаємо про прогноз погоди від синоптиків на четвер 29 серпня в Україні.

Як повідомляв портал Знай.ua, що принесуть вам зірки сьогодні.

Також Знай.ua писав про те, що знижуватися температура повітря почне 29 серпня