Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Метеорологи ніяк не порадують нас погодними змінами. Спека продовжує гуляти Львовом, тож сьогодні, 28 серпня, містянам доведеться шукати затінку та рятуватися від настирливого тепла водою.

Вночі температура повітря складе 16 градусів за Цельсієм, небо буде ясним та зоряним.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Від ранку сонце запанує над містом і розігріє атмосферу до 28 - 29 градусів вище нуля.

День буде досить спокійним та майже безвітряним. Швидкість повітряних потоків складе 2-3 метри за секунду, вітер дутиме переважно з південнохо сходу.

28 серпня відзначається одне з найбільших православних свят – Успіння Пресвятої Богородиці. Християни в цей день згадують земне життя Богоматері і світлий перехід на небеса. Перед святкуванням цього світлого дня віруючі дотримують двотижневий Успенський піст(з 14 по 27 серпня). Під час посту вони відмовляються від скоромної їжі і весь вільний час проводять в молитвах. З 28 серпня фактично настає початок осені і починається молоде бабине літо (по 14 вересня). Тому в цей день передбачали погоду на старе бабине літо, яке починалося 14 і закінчувалося 21 вересня. Починалася пора весіль і молодіжних посиденьок. Дівчата придивлялися до хлопців – вибирали собі наречених. Вважалося, що якщо з Успіння не вибереш, то зиму в дівках проведеш. Жінки приймалися за рукоділля.

Прикмети цього дня.

  1. Якщо молоде бабине літо тепле, то на старе чекай негода.
  2. Якщо на Успіння з’явиться веселка, то осінь буде теплою і затяжною.
  3. Якщо багато павутиння, зима буде морозною і ясною.
  4. Після заходу сонця навколо землі з’являється туман, який до світанку розсіюється – до дощу.
  5. Польові квіти пахнуть сильніше звичайного – до негоди.
  6. Сон з 27 на 28 серпня віщий. Він може збутися на двадцять четвертий день. Сновидіння, побачене вдень 28 серпня, виповниться, але не скоро. Ніякої небезпеки воно не несе.

Нагадаємо, що в Україні початок вересня обрадує досить теплою і сонячною погодою, а вже з середини місяця прогнозується похолодання.

Як повідомляв портал Знай.ua, якою буде погода в Україні 28 серпня

Також Знай.ua писав про те, що вересень потішить теплом та сонячною погодою