Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Для українських туристів та заробітчан з'явилась чудова новина: з наступного року із Львівщини до столиці Чехії планують запустити прямий потяг.

Відома чеська пасажирська компанія RegioJet має намір з'єднати дві країни прямим залізничним сполученням. Як вважають представники компанії, маршрут стане досить актуальним для обох країн. Планується запустити потяг, який курсуватиме раз на добу та буде робити зупинки в деяких містах Чешської республіки ( Пардубіце, Забржег, Оломоуц, Острава) та Польші (Краків, Жешув).

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

За планом, потяг буде складати не менше восьми вагонів та курсуватиме з Праги до станції Мостиська 2. На жаль, чеська компанія не може прокласти новий маршрут до самого Львова через невідповідність колій європейським стандартам. Але від Мостинської до Львова регулярно курсує автобус, тому добратися до обласного центру буде не складно.

Точного часу відправлення з кінцевих станцій ще не затвердили, але, ймовірно, це буде нічний рейс з Праги о 22:10, а прибуття на Львівщину очікується в 9:30 ранку.

Нагадаємо, що 2 вересня розпочнуться ремонтні роботи в аеропорту "Київ" імені Ігоря Сікорського (Жуляни). Через ремонт злітно-посадкові смуги не будуть функціонувати.

Як повідомляв портал Знай.ua, мешканцям і гостям столиці рекомендують подумати, як тепер добиратися на роботу

Також Знай.ua писав про те, що у Турці на Львівщині людей возили на звичайних стільцях