Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Сьогодні, 27 серпня, українці відмічають 163 роки від дня народження Івана Яковича Франка - видатного українського письменника, поета, публіциста, перекладача, науковця, громадського і політичного діяча.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Львів не залишився осторонь, адже своє життя Каменяр присвятив саме серцю Галичини.

Сьогодні на площі перед Львівським національним університетом імені Івана Франка пройшли урочисті виступи, присвячені митцю. Свою шану покладанням квітів до монументу відомого українського письменника висловили представники влади, науковці та студенти.

Після урочистостей відбулось громадське віче.

Франко на сьогодні єдиний український поет, щодо номінування якого на здобуття Нобелівської премії з літератури доступні відомості (інформація про номінантів є закритою впродовж 50 років). На його честь 1962-го року місто Станіслав було перейменовано в Івано-Франківськ, а також селище міського типу Янів було перейменовано в Івано-Франкове. Також на вшанування Івана Франка названо вулиці у багатьох містах України (зокрема, в Івано-Франківську, Києві, Львові, Тернополі, Черкасах, Хмельницькому) та кількох населених пунктах Росії (Москва, Липецьк, Перм, Тула, Чебоксари),Казахстану й Канади. На його честь названо астероїд 2428 Каменяр.

Нагадаємо, що українцям показали обличчя героїв, які полягли борючись за свободу своєї Батьківщини

Як повідомляв портал Знай.ua, 27 серпня 2019 року легендарному українському акторові Богдану Сильвестровичу Ступці виповнилося б 78 років

Також Знай.ua писав про всі свята в різних країнах і в православ'ї в цей день.