Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У Львові провели складну махінацію із незаконним будівництвом, ігноруванням рішень суду та ошуканням довірливих покупців квартир.

На початку серпня Львівський окружний адміністративний суд затвердив рішення про знесення восьми поверхів незаконнозбудованого 12-поверхового будинку на Нивах.

Скандальне будівництво почалося ще 2015 році. Власницею земельної ділянки та замовницею будівництва виступила 49-річна Ганна Федорів, яка не є підприємцем та жодних коштів від влади міста не отримувала.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У 2015 році вона отримала дозвіл на будівництво 4-поверхового будинку. У цей же час Олег та Дмитро Кізима та Олександр Здоровецький домовилися з Ганною Федорів про заснування житлово-будівельного кооператива "Форест Хілл" та розпочали продаж квартир у ще не збудованому будинку. Власниками "повітряних" квартир стали 88 львів'ян.

На вказаній земельній ділянці швидко виросли 12 поверхів замість дозволених чотирьох.

Інспекція ДАБК вже двічі видавала припися про знесення цього будинку, але їх проігнорували. Саме через це ДАБК подали звернення до суду з відповідною вимогою.

Під час слухання Ганна Федорів всіляко заперечувала, що є замовницею будівництва, перевівши стрілки на ТзОВ "Олдмстрой". Але у суді довели, що шахрайка фігурує у всіх документах про незаконну забудову. також у суді довели про всі порушення під час будівництва.

Суддя Львівського окружного адміністративного суду зобов'язав Ганну Федорів власним коштом знести незаконні поверхи. У разі невиконання рішення інспекція ДАБК знесе будівлю самостійно.

Нагадаємо, що у Львові мешканців нового будинку знов ошукав скандальний забудовник

Як повідомляв портал Знай.ua, річка Либідь частково проходить під землею, але може втратити ще частину свого відкритого русла

Також Знай.ua писав про те, що у неділю, 18 серпня, вранці в Києві прогримів потужний вибух.