Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України повідомив, що за останні піврокупо Львівській області зафіксовано три випадки захворювання на правець через забої та подряпини.

Стало відомо, що за останні 7 місяців медики рятували від правця трьох людей, двоє з яких - діти. Усі вони не мали зчеплень від захворювання.

У першому випадку захворів 28-річний житель Пустомитівського району. Він травмував голову таспину, мав забої та садна на вказаних частинах тіла. Через невчасне звернення за медичною допомогою його рятували лікарі реанімаційного відділення. Хворий не робив зчеплень проти правця вжебільше десяти років.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Наступним госпіталізованим був 12-річний хлопчик із яворського району, що впав з велосипеда та отримав подряпини, забої і ссадна на руках і ногах. Хлопчикові обробляли рани вдома. За медичною допомогою звернулися лише тоді, коли симптоми правця вже прогресували.

Останній випадок зафіксовано 19 серпня у Львові. Захворів 7-річний хлопчик, який також травмувався внаслідок падіння з велосипеда та отримав садна та забої ніг. Дитина не отримала планового зчеплення через відмову матері. Обробку ран проводили вдома. Наразі дитина перебуває у реанімаційному відділенні, хворий знаходиться на штучній вентиляції легенів.

Нагадаємо, що 12-річну постраждалу від укусу гадюки перевезли у реанімацію Львова

Як повідомляв портал Знай.ua, у Запоріжжі люди масово труяться продуктами, медики називають жахливі цифри.

Також Знай.ua писав про те, які існують ефективні методи та рецепти подолання алергії від амброзії