Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Як повідомлялося раніше, у Львівській області поблизу села Кавське Стрийського району 16 серпня виявили масовий падіж свиней через збудник вірусу Африканської чуми. У зв'язку з надзвичайною подією з 19 серпня у даному районі оголошено карантин.

Усі в'їзди до села відтепер строго контролюються працівниками управління безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини та поліцією. Також за карантинно-обмежувальних заходів долучилася і військовослужбовці Національної гвардії України.

Популярні новини зараз
Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Контроль на постах здійснюється цілодобово. Обмежено ввіз та вивіз деяких харчових продуктів на територію з підвищою небезпекою переносу вірусу.

Про це повідомляє прес-служба НГУ.

Африканська чума свиней (АЧС) – особливо небезпечна заразна хвороба домашніх свиней, у тому числі декоративних, та диких кабанів, при якій смертністьтварин досягає100%.

Ефективних засобів профілактики АЧС не існує, спроби лікування хворих свинейсуворо заборонені!

При виникненні вогнища АЧС встановлюється карантин на території населеного пункту. Всі свині, що знаходяться у вогнищі інфекції, підлягають забою. Трупи вбитих і загиблих свиней, гній, залишки кормів, тару, інвентар, дерев'яні підлоги, годівниці, перегородки, огорожі спалюють на місці. Приміщення, де утримувались свині, дезінфікують.

Дозволений тільки в'їзд і виїзд транспорту, задіяного у заходах з ліквідації вогнища АЧС. На дорогах, що ведуть у карантинну зону, встановлюють шлагбауми та дезінфекційні бар'єри для обробки коліс в'їжджає і виїжджає автотранспорту, включаючи легкові автомобілі громадян.

Нагадаємо, що 16 серпня у селі Кавське Стрийського району Львівській області зафіксували падіж худоби через спалах африканської чуми свиней.

Як повідомляв портал Знай.ua, за останні два роки сало в Україні виросло в ціні майже на 70%.

Також Знай.ua писав про те, що з 19 серпня для проведення карантинно-обмежувальних заходів на ветеринарно-поліцейських постах були залучені військовослужбовці Нацгварції України.