Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

В одному з сіл Львівщини оголошено карантин з приводу страшного захворювання. У Львівській області шляхом лабораторних досліджень зафіксовано спалах африканської чуми свиней.

Спалах захворювання виявлено у Стрийському районі Львівської області на території свинокомплексу "Галичина-Захід" в селі Кавське.

Керівницво господарства негайно викликало фахівців ветеринарної медицини на місце загибелі тварин. Експерти відібрали патологічний матеріал та відправили його на необхідні дослідження в лабораторію.

Популярні новини зараз
Київ під загрозою віялових відключень світла: ситуація "контрольована", але не дуже Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За висновками спеціалістів на зразках від тіл свиней було виявлено збудник африканської чуми свиней (АЧС). Про це повідомили у звіті про результати дослідження від 17 серпня 2019 р. № 001229 п. м./19.

Експерти повідомляють, що в даний час в осередку захворювання проводяться заходи щодо локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

Як відмо, африканська чума свиней (АЧС, Pestis Africana suum) — це заразне захворювання, деякі ознаки якого можуть розвиватися доволі швидко, але не завжди є специфічними для встановлення остаточного діагнозу (детальніше дивись нижче). Збудник АЧС це ДНК-вмісний вірус сферичної форми, що належить до родини Asfaviridae. Він дуже складний і проявляє значну генетичну мінливість. Вірус АЧС заражає клітини імунної системи та ініціює вироблення величезної кількості специфічних антитіл, які, на жаль, не здатні до повної нейтралізації збудника. Це і є однією з основних причин чому виготовлення ефективної вакцини проти нього наразі неможливе. АЧС достатньо легко передається від хворої до здорової тварини (дивись нижче як саме), чому сприяє надзвичайна стійкість вірусу в навколишньому середовищі.

Нагадаємо, що колись популярне курортне містечко Україна – Трускавець перетворилась на місто-примару.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Львові сталася моторошна аварія, внаслідок якої постраждала 1-річна дитина з жінкою, що перебувала в машині.

Також Знай.ua писав про те, що легендарний американський провидець попередив землян про неминучу катастрофу.