Прекрасна новина!

Тепер Знай.ua стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Згідно другої хвилі децентралізіції України було проведено засідання міжвідомчої обласної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Львівської області. Зустріч відбулася у Львівській ОДА.

На засіданні було офіційно представлено проектну модель адміністративно-територіального устрою області базового та районного рівня, напрацьовану за результатами роботи групи. Проектантов виступила т. в. о. директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Марта Бухтіярова.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Надалі модель буде пердано на обговорення громадськості Львівської області для внесення нових пропозицій та корективів.

За новою моделлю, Уся Львівська область поде розділена на шість районів - Львівський, Дрогобицький, Золочівський, Червоноградський, Стрийський та Самбірський. Нові райони будуть сформовані на основі 70 об’єднаних територіальних громад, з яких 40 міських, 17 селищних та 13 сільських громад.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що проведе земельну реформу вже цього року. За його словами, ринок землі в Україні запрацює вже з 2020 року.

Як повідомляв портал Знай.uа, у команді президента вже створили робочу групу по напрацюванню наступного етапу проведення децентралізаці

Також портал Знай.ua писав, у партії "Слуга народу" вирішили координально змінити реформу адміністративного устрою, замінивши державні адміністрації префектурами