Прекрасна новина!

Тепер Знай.ua стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У Дамбах Любешівського району бобри перекривають деревами меліоративні канали. Ці тварини перебувають під захистом природного заповідника "Прип'ять - Стохід", тому відкрито винищувати їх заборонено законом.

Бобри наносять непоправної шкоди району: риють нори під дамбами та захаращують деревами канали. Як наслідок,- рівень води підіймається і є загроза знищення дамб. Також руйнуються дороги, що проходят через дамбу. Бобри риють глибокі ями і щомісяця грунтові шляхи потребують ремонту.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Лише у Любещівському районі близько 150 кілометрів дамб.

Фахівці водного господарства збилися з ніг, засипаючи нори шкідників піском та руйнуючи їхні греблі.

Олександр Сащук, керівник МПП "Прип'ять-Стохід" пропонує декілька варіантів боротьби з бобрами. Серед запропонованого є можливим відлякування тварин.

Наразі район стурбований пошуком коштів на бетонне укріплення дамб та будувництво нових гідротехнічних споруд.

Нагадаємо, губернатор Красноярського краю заявив, що гасити масштабні лісові пожежі "безглуздо" і "навіть десь шкідливо".

Як повідомляв портал Знай.ua, на території "Запорізького титано-магнієвого комбінату" стався витік тетрахлориду титану.

Також Знай.ua писав, Одеське море на межі катасрофи. Масовий вилов риби спричинив великі проблеми.