Наразі в Україні працює реформа децентралізіції. Зараз стартував її другий етап, і зміни наразі торкнуться Львова.

Як відомо, на Львівщині двадцять районів. Згідно нового проекту, щоб уникнути такої роздробленості, у Мінрегіонбуді та в ЛОДА запропонували поділити регіон на п'ять районів, а саме: Львівський, Дрогобицький, Самбірський, Червоноградський і Золочівський райони.

Також запропоновано виділити 61 об'єднану територіальну громаду. Завдяки нововведенням райадміністрації матимуть значно менше обов’язків і повноважень та будуть виконувати радше наглядові та рекомендаційні функції.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Внаслідок такої політики громади на місцях розширять свої повноваження, а гроші надходитимуть не в районний бюджет, а напряму в ОТГ.

Нагадаємо, що у президентській партії Володимира Зеленського "Слуга народу" планують провести адміністративну реформу. Зокрема, хочуть збільшити райони й ввести інститут префектів.

Як повідомляв портал Знай.uа, у партії "Слуга народу" вирішили координально змінити реформу адміністративного устрою, замінивши державні адміністрації префектурами.

Також портал Знай.uа писав, що український шоумен і кандидат у нардепи від партії Зеленського "Слуга народу" 49 округу Сергій Сивохо відвідав село Новодмитрієвку Донецької області.