Знайшовши у себе на території вибухонебезпечні предмети, особливо старого зразка, слід негайно повідомити спеціальні служби.

Так, департамент цивільного захисту Львівської ОДА розповів, що на території села Великий Любінь Городоцького району виявлено цікаву знахідку: два артилерійські снаряди часів Другої Світової війни.

Спеціалісти приїхали на місце знахідки та вилучили боєприпаси.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як відомо, на території села під час війни велися запеклі бої: 29 червня 1941 р. німці оточили на околиці Любіня невеликий підрозділ радянських прикордонних військ. У результаті битви, в якій загинула сотня радянських солдатів, поселення було зруйноване. У 1946 р. знову відкритий, а потім розбудований державний курорт у Любіні Великому. У 1964 р. поселення набуло статусу селища міського типу. Тут працює один із найбільших спиртзаводів у Східній Галичині.

Нагадаємо, що мешканці Львова розкопали 75 мм артснаряд часів Другої світової війни.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що в трьох районах Києва знешкоджено боєприпаси часів Другої Світової війни.

Також портал "Знай.ua" інформував, що під Житомиром на місці масового вбивства цивільних осіб в період становлення радянської влади знайшли останки 29 людей.