На Львівщині з'являється все більше профессіоналів, але цього разу у сфері викрадення автівок. Злодії діють компетентно і виважено, аматори тут ні до чого.

Вчора, 25 липня, під час наради прокурор Львівської області Юрій Квятківський відзвітував, що протягом першого півріччя 2019 року на Львівщині зафіксували 20 кваліфікованих незаконних заволодінь транспортними засобами (ч.ч. 2,3 ст.289 КК України). Також він повідомив, що найбільше таких випадків відбулось на території Сихівського району (7) та Франківського (5) районів міста Львова.

До речі, Львів займає одну з лідируючих позицій у справах з незаконним заволодінням транспортних засобів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Існує декілька схем викрадення. Перша схема – "вудка" або "довга рука". У момент, коли водій виходить з салону машини поруч з ним на максимально близькій відстані йде один з виконавців з портфелем-папкою в руках. Насправді це досить дороге спеціальне обладнання для зчитування інформації з електронного ключа іномарки. Як тільки ключ прочитаний, інший виконавець, який знаходиться поблизу автомобіля жертви, отримує сигнал на спеціальний блок. Машина "бачить" його як свій електронний ключ і розблокується.Викрасти машину за такою схемою можна в будь-який час доби, а ось другу схему, яку називають "зміна мізків", використовують зазвичай у нічний час доби. Це ситуація, коли замінюється блок управління всією електронікою. Автомобіль сприймає ключ, який злочинець приніс з собою.

Нагадаємо, що водій автомобіля "Опель Омега" на автодорозі "Київ-Чоп" наїхав на велосипедиста, постраждалий помер на місці події.

Також портал Знай.uа писав, що львів'янин викрадав колеса з автомобілів

Як повідомляв портал Знай.uа, у Києві студент знайшов ключі від машини і вирішив покататися на чужому автомобілі.