У Львові лікарям вдалося зробити диво. Недоношену дівчинку, вага якої всього 480 грам, їм вдалося вперше виходити. У те, що вона виживе, не вірили навіть батьки, які відмовилися від маленької Іринки.

Дівчинка народилася на 23-му тижні вагітності. все своє життя вона провела у лікарні і днями відсвяткувала свій перший день народження. Її брат-близнюк не вижив, а дівчинка з перших хвилин життя відчайдушно боролася за життя. Дівчинка три місяці провела на апараті штучного дихання і сім місяців на кисневої терапії. Їй обладнали спеціальну палату.

"Справа навіть не в розмірах тіла, а в критичній незрілість всіх органів і систем, при якій неможлива самостійна життя", - коментує Зоряна Салабай, заввідділення інтенсивної терапії новонароджених.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Батьки дівчинки відразу відмовилися від неї, давши тільки ім'я. Татами і мамами для дівчинки стали лікарі Львівської лікарні.

Самі ж лікарі мало вірили, що дівчинка виживе, але робили все можливе. Зараз її вага більше 7-ми кілограмів. Вона вже вчиться сидіти і ставати на ніжки. У дівчинки далекозорість і косоокість, але з часом це можна буде виправити. Зараз лікарі стверджують, що Іринка має всі шанси зрости абсолютно здоровою людиною.

Дівчинку переводять з неонатального центру у дитячий будинок. Лікарі впевнені, що вона знайде люблячих батьків.

Відео можна подивитися тут.

Нагадаємо, що у Львівській області жінка, яка працює в кондитерському цеху, народила прямо на робочому місці немовляти і кинула його на місці.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у Запорізькій області народився малюк з рекордною вагою – більше семи кілограмів.

Також портал "Знай.uа" писав, що дівчинка народилася з недостатнім розвитком нервової системи, легень, серця, нирок, органів травлення, імунної системи.