Якщо порівнювати цінову політику травня та черня у Львівській області - помітні кардинальні зміни. Так ціни знизилися в середньому на 0.9%, що стосується й безалкогольних напоїв.

Найбільше подешевшали: огірки – на 41,1%, капуста білокачанна – на 39,6%, цибуля ріпчаста – на 34,1%, яйця – на 30,1%, помідори – на 23,3%, кабачки – на 18,6%, перець солодкий – на 15,3%. На 5,8–1,1% знизились ціни на банани, моркву, часник, рис, свинину, сири м’які та плавлені, оселедці.

Але що стосується цекру та фруктів, тут усе навпаки. На 40,3% подорожчали яблука, на 29,1% – картопля, на 13,8% – цитрусові, на 6,0% – цукор, на 3,4% – пшоно, на 1,8% – м’ясо птиці, риба жива, охолоджена, на 1,2% – хліб.

Також зросли ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби, в середньому на 0,9%.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Зазнали змін у ціновій політиці й інші сфери. Не беручи до уваги акційних пропозицій, одяг здешевів на 1,6%, взуття – на 1,0%. Електроінструменти подешевшали на 2,2%, ноутбуки – на 1,5%, побутова техніка – на 0,5%. На 1,0% зменшилася вартість туристичних послуг.

Що стосується транспорту, тут ціни також зросли. На 24,8% збільшилася вартість проїзду у приміському поїзді, на 4,4% – у міжміському поїзді. Авіаперельоти навпаки знизилися в ціні на 6,0%.

Нагадаємо, що дієтологи показали, як виглядають 100 калорій у вигляді горіхів, фруктів і овочів.

Як повідомляв портал Знай.uа, підвищення цін на газ в травні 2016 року визнали незаконним і це підтвердив суд.

Також портал Знай.uа писав, що у зв'язку з нещодавними масовими отруєннями у Львові розпочали масово перевіряти ресторани та кафе.