На Яворівському полігоні, що на Львівщині, нещодавно проводилися тренування для 95-ї десантно-штурмової бригади, де потрібно було звільняти населені пункти від бойовиків, будівлі - від терористів.

Для невчання військовослужбовцям пропонувався сценарій: ворожа група розташувалася в житлових будинках і в церкві. Українським захисникам необхідно звільнити позицій, зайняті бойовиками. Підрозділу допомагає авіація. Армійці здійснюють десантування та штурмом беруть будівлі. Умовним супротивником виступає військові підрозділ OPFOR – спеціального батальйону ЗСУ.
Американські військовослужбовці з елітної 101-ї повітрянодесантної дивізії армії США "Клекотливі орли" спостерігали за навчанням. Вони ж оцінювали роботу українських десантників.
Як стверджують самі ж учасники навчання, даний епізод близький до реальних подій в Україні. Тому хотілося б діяти так, як вони діяли б в реальних умовах, хоча тактику було важко відразу обрати.

Про це повідомляє 5.ua
Американців же ж дії українців вразили. "Українські армійці відпрацювали добре. Все, що тут відбувалося – поява гвинтокрилів – було професійно підготовлено та організовано", – вважає військовослужбовець ЗС США Натан Барлоу.
Армієць ЗС Канади Метью Вікс додає: "Я вражений рівнем підготовки українських офіцерів, ми із задоволенням із ними працюємо".