6 липня найбільша група людей з інвалідністю, а семе вадами зору, піднялися на Говерлу, встановивши новий рекорд України.

Ініціатором подвигу стала Львівська обласна організація УТОС (українське товариство сліпих). Реалізувати подйом допомогли волонтери з громадської ініціативи “Коло Честі”.

Так 21 людина, серед яких були присутні тотально незрячі, упоралися за 8-9 годин. На вершині учасників чекала винагорода у вигляді смачної вечері від молодих кухарів. Також Національний Реєстр Рекордів вручив сертифікати.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Не дивлячись на всі перешкоди та труднощі, учасники отримали надзвичайні емоції. Вони зробили дійсно неймовірне і, таким чином, вселили надію в людей з обмеженими можливостями на подвиг, адже не буває причин опускати руки.

"Маємо велику надію, що дана акція вкотре приверне увагу соціальних служб та тих урядовців, що відповідають за програми соціальної допомоги чи реабілітації до проблем з якими повсякденно борються люди з обмеженими можливостями. В ході підйому та спуску, долаючи всі природні перешкоди, мимохідь замислюєшся, що насправді є важливим у житті? Чи бувають такі перепони, які неможливо подолати? Чи можна бути байдужим? Всі учасники дали собі відповіді на ці запитання. І нам вдалось перемогти всі обставини та подолати всі труднощі. Ми спільно підкорили висоту в 2061 м.”, – ділиться враженнями Володимир Сірко.

Нагадаємо, що статистика стверджує, що жінки Львівщини вступають до шлюбу значно раніше, ніж чоловіки.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", експерти прогнозують стрімке падіння американської валюти в Україні.

Також портал "Знай.uа" писав, що охоронці львівського супермаркету “Ашан” безпідставно намагалися звинуватити хлопчика зі сидромом Дауна в крадіжці іграшки.