Львів’яни ретельно підготувалися до гулянь, дотримавшись усіх традицій. Тож де можна провести день Івана Купала у Львові.

Вечірні гуляння у Горіховому гаю

Природа, багаття, пісні та танці - усе це Черешневому Гаю. Тут на вас чекає театралізоване дійство, вистава Лесі Українки “Лісова пісня”, а далі народні пісні, хороводи та під кінець гуляння - стрибки через вогонь.

Коли: 6 липня, 17:00-20:00

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Де: Горіховий гай

Вхід безкоштовний

Кому цього буде замало, можна залишитися на нічні гуляння. На галявині між Lviv Film Center та озером у ніч з 6 на 7 липня відбудеться грандіозний концерт. А на завершення — кінопоказ.

Івана Купала у ТРЦ Victoria Gardens

Тут львів’янам підготували неабияку програму. Увесь день на відвідувачів чекають майстер-класи, автентичні українські пісні та танці.

Коли: 7 липня

17:00 – 18:00 – майстер-клас з виготовлення віночків

18:00 – 19:00 – майстер-клас по чеканці на фользі

19:00 – 20:00 – майстер-клас з виготовлення віночків

Де: ТРЦ Victoria Gardens (вулиця Кульпарківська, 226А)

Вхід безкоштовний

Івана Купала на Вірменській

Тут відвідувачів чекають не лише пісні та танці, а й вишуканий показ мод просто неба.

Відвідувачі побачать унікальні давні народні сорочки, традиційні костюми, а також сучасні яскраві образи в етно стилі.

Коли: 7 липня, 17:00

Де: вулиця Вірменська

Вхід безкоштовний

Івана Купала в Rafinad People Club

Якщо ви полюбляєте екстрім, тоді вам сюди. Мавки, русалки, водяники, міцна "жива вода" і ритуальні біти. Усе це вражатиме відвідувачів у магічну ніч.

Коли: 6 липня, 22:00

Де: "Rafinad People" (вулиця Руданського, 1)

Вхід безкоштовний

Нагадаємо, у сучасній християнській традиції 7 липня відзначається День Івана Хрестителя. Саме звідси і походить назва свята – Івана Купала.

Як повідомляв портал Знай.ua, стрибки через вогонь, купання на світанку, ворожіння на судженого – всі традиції цього свята сягають корінням в дохристиянську добу.

Також Знай.ua писав про те, що в Україні на свято Івана Купала, 7 липня, практично на більшості територій України очікуються дощі та зниження температури.