27 червня Президентом України було підписано указ №467/2019 про посмертне присвоєння звання Героя України старшому солдату Андрію Волосу, бійцю Королівської бригади з Львівщини.

Андрій загинув рік тому в День Конституції зовсім молодим. Тоді йому було лише 22. Українські Збройні Сили в цей день втратили відразу чотирьох воїнів.

Це вперше за період російсько-української війни присвоєно звання та нагорода Герой України військовослужбовцю Королівської бригади.

У той день, на Донеччині, Волос першим кинувся рятувати пораненого снайперський вогнем офіцера. Він до останнього прикривав товаришів, надавши можливість їм вийти з-під обстрілів. Але цей бій виявився для нього останнім.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, що звільнений з полону український військовий Максим Горяїнов у суботу, 29 червня, прибув у рідне місто Нікополь Дніпропетровської області.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", у п'ятницю, 28 червня, відбувся обмін військовополоненими між "ЛДНР" і Україною.

Також портал "Знай.uа" писав, що нещодавно в Луганській області в районі проведення ООС загинув боєць 54-ї бригади родом з Дніпропетровської області.