"Укрпошта" експериментуватиме з виплатою пенсій та грошової допомоги українцям, які тимчасово перебувають за кордоном. Про що йдеться, пояснили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Українці, які знайшли притулок за кордоном, матимуть змогу отримувати пенсію та інші види грошової допомоги шляхом міжнародного поштового переказу, який здійснюватиметься через "Укрпошту".

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"У межах експериментального проєкту передбачено здійснення виплат міжнародним поштовим переказом АТ "Укрпошта" пенсій і грошової допомоги одержувачам, які тимчасово перебувають за межами України", - пояснили у відомстві.

Доставка пенсій. Фото: Мінреінтеграції
Доставка пенсій. Фото: Мінреінтеграції

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Ця новація має спростити отримання пенсії та інших виплат українцями, які в Україні отримували їх поштою та не мали відкритих рахунків в уповноважених банках. На початковій стадії послуга буде доступна лише для українців, які проживають у Польщі, але за необхідності її розширюватимуть.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що деякі українці можуть відновити виплату пенсії з відеозв'язку: що для цього потрібно.

Також наш портал інформував, скільки доведеться чекати пенсіонерам, доки перевірять документи при перерахунку пенсії.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв доплату до пенсії після 70: у Пенсійному Фонді пояснили, чому не всі українці її отримують.