Незважаючи на прогнози багатьох експертів, ціни на сезонні овочі в Україні тішать, частково. Кілограм деяких із них обійдеться покупцям від 10 гривень, але є позиції й дорожчі.

Вартість огірків рекордно знизилася у липні-серпні. Згідно з даними сервісу gotoshop, у мережі УльтраМаркет і МегаМаркет кілограм пропонують всього по 10 гривень. Найдорожче ці овочі обійдуться в Ашані та Новусі – 22 грн та 19,99 грн відповідно.

Ціни на огірки, дані gotoshop
Ціни на огірки, дані gotoshop

Водночас солодкий перець залишається дорогим, особливо кольоровий. Якщо продукція від українських фермерів коштує від 27,90 грн/кг, то за кілограм жовтого, червоного, зеленого чи білого перцю доведеться заплатити від 70 грн, а деякі супермаркети підвищили цінник майже до 100 грн.

Ціни на перець, дані gotoshop
Ціни на перець, дані gotoshop

Популярні новини зараз
Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Гострий перець обійдеться українцям набагато дорожче. Цінники стартують від 150-200 гривень та сягають 499-569 гривень, зокрема, за перець Халапеньо чи Падрон.

Ціни на гострий перець, дані gotoshop
Ціни на гострий перець, дані gotoshop

Відносно недорогими залишаються баклажани. У супермаркетах за кілограм просять від 23 гривень, проте на деякі сорти цінники вищі за 95-139 гривень за кілограм. У середньому баклажани коштують 25-30 гривень.

Ціни на баклажани, дані gotoshop
Ціни на баклажани, дані gotoshop

Раніше ми писали про те, що ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання

Як повідомляв Знай.ua, в Україні прогнозують зростання цін на продукти через європейські норми: що чекає на споживачів

Також портал Знай.ua писав, що порушникам доведеться дорого заплатити: в Україні з 1 жовтня повертають штрафи