Більшість покупців, після того, як оплачують свої покупки, звлишають чек на касі. Однак така звичка може зіграти з вами поганий жарт. Також не варто викидати товарний чек у смітники біля каси.

Касові чеки, скріншот: YouTube
Касові чеки, скріншот: YouTube

Щоб не нарватися на неприємності, варто просто забирати чеки додому, або розривати їх на маленькі шматочки, щоб не можна було прочитати на них будь-яку інформацію.

Чому небезпечно залишати чеки прямо на касі?

  • Наприклад, якщо ви заходите в кілька торгових точок, є ризик, що вас можуть попросити пред'явити чек на інші товари, щоб переконатися, що ви їх не вкрали. Звичайно, довести це можна буде і без чека, подивившись камери спостереження, але доведеться витратити чимало часу та нервів.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

  • Але є й вагоміший аргумент. Чек можуть підібрати зловмисники. При оплаті через термінал у чеку відображаються реквізити, включаючи останні чотири цифри картки. По них шахраї можуть знайти людину в соцмережах, а далі провернути популярну "схему".
  • Вони надсилають СМС про те, що ваша картка нібито заблокована і просять зв'язатися з ними. Нерідко все закінчується тим, що жертва впадає в паніку та повідомляє тризначний код картки. І зрештою "дарує" аферистам гроші.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Тож, щоб зберегти власні кошти на картці, не реагуйте на підозрілі повідомлення.

Якщо у вас виникають сумніви, завжди краще зателефонувати ло колл-центру вашого банку, та запитати про те, що вас хвилює.

Тож, радимо вам більш уважніше ставитися до вашої персональної інформації.

Нагадаємо, ціни на консервацію в 2023 році: в якому супермаркеті найдешевші банки, кришки та спеції.

Раніше ми писали про те, що пенсіонери отримають доплати від ООН: суму підрахують індивідуально

Як повідомляв Знай.ua, від 4 до 25%: українці мають право повернути податок на товар, придбаний у європейській країні