Українці можуть відчутно покращити фінансове становище за допомогою звичайних монет, які можуть завалятися у будь-якій скарбничці. Так, наприклад, за незвичайні 25 копійок можна отримати трохи більше 10 тисяч гривень. Як виглядає цінний грошовий знак, показують на спеціалізованому ресурсі Violity.

Українську монету номіналом 25 копійок 1992 року різновиду 4 БАм можна продати за 10 500 гривень. Фахівці зазначають, що таку високу ціну встановлено через рідкість такої копійки. Колекціонери називають її "Англійський чекан" і зовсім не попросту.

Цінні 25 копійок. Фото: Violity
Цінні 25 копійок. Фото: Violity

Історія монети досить цікава. Відомо, що шлюб вона одержала через помилку при розробці ескізів. Художники зняли рельєф неправильно і за цими ескізами у Великій Британії виготовили пуансони для карбування монет.

Відрізнити ці 25 копійок від інших монет можна за декількома особливостями: опуклий щит і вдавлений тризуб на аверсі.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Цінні 25 копійок. Фото: Violity
Цінні 25 копійок. Фото: Violity

Цінні 25 копійок. Фото: Violity
Цінні 25 копійок. Фото: Violity

Зазначається, що весь тираж бракованих монет мали знищити, проте деякі екземпляри все ж таки збереглися і регулярно з'являються на українських аукціонах.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, розбагатіти може кожен: українцям пропонують пристойні гроші за пам'ятні монети від НБУ.

Також наш портал інформував, у НБУ українцям запропонували вигідно позбутися старих монет: часу залишилося не так уже й багато.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, від 1400 до 5000 доларів: нумізмати готові платити шалені гроші за українські копійки.