Морепродукти в цілому корисні для організму людини, але дієтологи виділили рибу, яка максимально доступна і при цьому має безліч оздоровчих властивостей. Про це пише інформаційний портал zdorovia.

Дієтологи заявляють, що оселедець є однією з найкорисніших риб для людського організму. Її споживання рекомендується людям із зайвою вагою, а також тим, хто багато працює, недосипає та зазнає стресу.

Оселедець, скріншот: YouTube
Оселедець, скріншот: YouTube

Неймовірна користь оселедця багато в чому полягає у високій концентрації ненасичених жирних кислот омега-3, що мають виражену протизапальну дію. Якщо організм отримує необхідну кількість таких кислот, він стає більш стійким до багатьох захворювань. Також у цій рибі багато вітамінів груп А, D, Е, До та інших.

Оселедець. Фото: скрін youtube
Оселедець. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Незважаючи на безліч корисних властивостей, споживати оселедець щодня небезпечно через високу кількість солі. Оптимальний варіант – двічі на тиждень. Людям, які страждають на гіпертонічну хворобу і захворювання нирок зовсім краще відмовитися від цієї риби.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, які 4 продукти дуже шкідливі для чоловіків і буквально вбивають здоров'я: багато хто вживає їх щодня.

Також наш портал інформував, доступний та неймовірно корисний: названий напій, який зміцнює серце, захищає від інфекцій та продовжує життя.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, продукти антистрес: дієтологи розповіли, яка їжа може допомогти заспокоїти нерви і прийти до тями.