Багато господарок і господарів на кухні дуже часто зустрічаються з тим, що потрібно підсмажити цибульку і моркву на сковороді, так як це незамінний дует для багатьох гарячих страв, що надає їм неповторний смак і аромат.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяОднак досить часто засмажка з моркви та цибулі виходить зовсім не такою, як хотілося б. Вона втрачає апетитний вигляд, а цибуля в результаті перетворюється на кашу.
Виявляється, потрібно просто знати правильну послідовність обсмажування двох інгредієнтів, тоді засмажка вийде просто неперевершеною. Отже, що ж смажити першим - морква чи цибуля?
Багато господинь можуть потрапити під поширену помилку, коли думають, що моркву потрібно смажити першою на сковороді з тієї простої причини, що вона твердіша. Проте досвідчені кухарі наполягають на тому, що таким чином засмаження не вийде.
Цього не потрібно робити через те, що, якщо смажити спочатку моркву, потім цибулю, ви ніколи не зможете досягти золотистості. А отримаєте лише тьмяність, млявість та відсутність апетитного зовнішнього вигляду. Адже морква виділяє вологу, яка заважає цибулі додати "карамельних" ноток.
Тому тепер ви знатимете, що спочатку ми смажимо цибулю, домагаємося золотистого кольору і лише тоді додаємо натерту моркву.
Таким чином готова засмажка вийде дуже смачною та ароматною.
Спробуйте не варити яйця, а запекти просто в шкаралупі: дієтичний рецепт з курячим філе, про яке ви не забудете
Як повідомляв "Знай.uа", перловка, з якої ви забудете про рис і гречку: простий рецепт каші з м'ясом - можна навіть на багатті
Знай.ua писав, досвідчені господині знаються на кулінарії: навіщо посипати курку содою перед обсмажуванням