Багато господарок і господарів на кухні дуже часто зустрічаються з тим, що потрібно підсмажити цибульку і моркву на сковороді, так як це незамінний дует для багатьох гарячих страв, що надає їм неповторний смак і аромат.

Однак досить часто засмажка з моркви та цибулі виходить зовсім не такою, як хотілося б. Вона втрачає апетитний вигляд, а цибуля в результаті перетворюється на кашу.

Смажена цибуля, скріншот: Youtube
Смажена цибуля, скріншот: Youtube

Виявляється, потрібно просто знати правильну послідовність обсмажування двох інгредієнтів, тоді засмажка вийде просто неперевершеною. Отже, що ж смажити першим - морква чи цибуля?

Багато господинь можуть потрапити під поширену помилку, коли думають, що моркву потрібно смажити першою на сковороді з тієї простої причини, що вона твердіша. Проте досвідчені кухарі наполягають на тому, що таким чином засмаження не вийде.

Популярні новини зараз
Як ТЦК можуть оштрафувати українців, які не мають ні житла, ні грошей: покарання знайдеться Не оновили дані у належний термін: що тепер чекає на чоловіків Забули вказати – допомоги не чекайте: ПФУ нагадав про нюанс при оформленні субсидії Пільгу дадуть навіть родичам: хто в Україні отримав право на 50% знижки по комуналці
Показати ще

Цього не потрібно робити через те, що, якщо смажити спочатку моркву, потім цибулю, ви ніколи не зможете досягти золотистості. А отримаєте лише тьмяність, млявість та відсутність апетитного зовнішнього вигляду. Адже морква виділяє вологу, яка заважає цибулі додати "карамельних" ноток.

Морква. Фото: Youtube
Морква. Фото: Youtube

Тому тепер ви знатимете, що спочатку ми смажимо цибулю, домагаємося золотистого кольору і лише тоді додаємо натерту моркву.

Таким чином готова засмажка вийде дуже смачною та ароматною.

Спробуйте не варити яйця, а запекти просто в шкаралупі: дієтичний рецепт з курячим філе, про яке ви не забудете

Як повідомляв "Знай.uа", перловка, з якої ви забудете про рис і гречку: простий рецепт каші з м'ясом - можна навіть на багатті

Знай.ua писав, досвідчені господині знаються на кулінарії: навіщо посипати курку содою перед обсмажуванням