Майбутнім батькам дуже цікаво дізнатися, яка група крові буде у їхньої майбутньої дитини, якщо вони знають свою.

Зазвичай вони дотримуються "закону Менделя". Цей закон вивчає, як змінюється група крові та що батьки можуть передати своєму малюкові у спадок.

Однак є випадки, коли малюк народжується з групою крові, яка відрізняється від тієї, що має його батько.

Пакунок малюка, скріншот: YouTube
Пакунок малюка, скріншот: YouTube

Існує багато різних таблиць або пам'яток, якими можна скористатися, щоб розібратися в цій ситуації. В основному вони не відрізняються один від одного. Це може призвести до невеликої похибки. Проте найчастіше виглядає досить просто.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Якщо у батьків однакова група крові, то у дитини буде така сама група крові. Якщо у батьків групи крові I та II, їхня дитина може народитися або з тією групою крові, або з іншого. Якщо у батьків групи крові І та ІІІ, дитина може мати, відповідно, лише І чи ІІІ групу крові.

Дитина, фото sunnitusmaja
Дитина, фото sunnitusmaja

А от у випадку, якщо у батьків групи крові І та ІV, дитина може мати групу крові ІІ чи ІІІ. Якщо обидва батьки мають II групу крові, то їхня дитина має ту ж групу крові або групу крові I. Якщо у батьків групи крові II та III, то дитина може мати будь-яку групу крові. Якщо у батьків групи крові II та IV, то їхня дитина може мати групу крові II, III або IV.

Нагадаємо, 13-річний українець заборонив татові до себе наближатися за допомогою суду: що сталося

Як повідомляв "Знай.uа", дорослі мужики влаштували бійку через ім'я, в якій перемогла 5-річна дитина: "Я воюю з кожним"

Знай.ua писав, бідність для дітей і чорна енергія: чому варто відмовитися від ідеї пустити старі речі на ганчірки