Більшість зелені можна зберігати при кімнатній температурі, але за таких умов термін придатності зелені становитиме не більше 3-4 днів, щоб реанімувати зелень слід знати декілька секретиків, які всім стануть в пригоді.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля довготривалого зберігання зелені застосовують замороження та сушіння. Однак такі методи виправдані, коли зібрано щедрий урожай. Якщо ви регулярно поповнюєте запаси згаданих продуктів, то вам достатньо знати, як зберігати зелень в холодильнику так, аби вона залишилася свіжою та не втратила своїх корисних властивостей.
Можна зберігати трави на нижній полиці холодильника. Трави з ніжною структурою рекомендується додатково загорнути у вологу серветку.
Зів'ялий кріп, петрушку, а також кінзу, руколу і селеру можна покласти на нетривалий час у воду з оцтом. А листя салату добре потримати у трохи підігрітій воді.
Для зберігання петрушки та кропу в холодильнику спробуйте такий спосіб.
Зелень перед зберіганням складіть у пластиковий контейнер і залийте холодною водою так, щоб все листя було під водою.
Закрийте контейнер кришкою і помістіть у холодильник на 5-7 годин.
Вилийте з контейнера воду, вийміть зелень, струсіть залишки води.
Потім знову покладіть у порожній контейнер, закрийте кришкою і поставте у холодильник.
Зберігаючи зелень в поліетиленовому пакеті в холодильнику треба прослідкувати, щоб пакет був щільно зав'язаний і всередину не потрапляв кисень.
Нагадаємо, ми писали, що травень приготував для українців особливий "сюрприз": якою буде погода з 1 по 5 число.
Як повідомляв "Знай.ua" власники дачних ділянок можуть отримати до 6000 грн штрафу: кого і за що покарають.
Також "Знай.ua" інформував, чому потрібно запам'ятовувати сни 30 квітня та сіяти буряки.