Ананас - дуже смачний фрукт, який містить багато вітамінів, мінералів і сприятливо впливає на травлення. Однак серед цих позитивних властивостей причаївся фермент, який може призвести до неприємних наслідків. Про це пише інформаційний портал womanlife.

В ананасі є фермент бромелайн, який діє як потужний протизапальний засіб. Вчені з'ясували, що фермент може допомагати в загоєнні опіків, при розтягуванні м'язів або забитих місцях. Втім, в одному ананасі цієї речовини замало, щоб отримати якийсь лікувальний ефект.

Ананас. Фото: скрін youtube
Ананас. Фото: скрін youtube

Фахівці попереджають, що якщо зловживати ананасами, то може виникнути дискомфорт у роті, горлі та шлунку. Деякі люди особливо чутливі до бромелайну і для них переїдання ананаса може закінчитися ще гіршими наслідками - блюванням, діареєю та нудотою.

Ананас. Фото: скрін youtube
Ананас. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше Перші снігопади: українців попередили про погоду Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Експерти наголошують, що зменшити споживання бромелайну можна досить просто – не їсти серцевину ананаса. У цій частині фрукта міститься найвищий рівень цієї речовини.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв доступний і неймовірно корисний: названий напій, який зміцнює серце, захищає від інфекцій і продовжує життя.

Також наш портал інформував, що нутриціолог назвала найгірші каші, які тільки можна приготувати на сніданок: користі не буде ніякої.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не їжте багато курячих яєць, якщо не хочете проблем: безпечна кількість та корисні властивості.