Томатний сік має безліч шанувальників завдяки своєму насиченому смаку та поєднанню з певними стравами. Однак навіть такий, здавалося б, корисний напій має свої недоліки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЕксперти зі здорового харчування рекомендують робити томатний сік самостійно, тому що в покупному варіанті занадто багато цукру. Спочатку варто перерахувати корисні властивості цього напою. Серед них низька калорійність та високий вміст калію.
"Це найкращий сік для харчування серцевого м'яза. Корисний усім: дітям, жінкам, чоловікам та літнім людям. Низький глікемічний індекс автоматично вносить томатний сік у список продуктів для діабетиків", - додав фахівець.
Однак деяким людям надмірне вживання томатного соку може завдати великої шкоди. Це стосується тих людей, які мають гострий панкреатит і гастрит. Якщо поєднувати цей напій із крохмалистими продуктами, такими як картопля, рис та хліб, можуть виникнути камені у нирках.
У разі, якщо ви не маєте протипоказань, напій краще вживати за півгодини до їди, а для кращого ефекту додати кілька крапель олії. Але кількість солі варто обмежити, щоб рідина не застоювалася в організмі. Також існує норма споживання соку – на день можна випивати до чотирьох склянок на день.
Раніше ми писали про те, що 7 найкращих звичок до сніданку, щоб успішно схуднути: без них буде дуже складно
Як повідомляв Знай.ua, їжте багато курячих яєць, якщо не хочете проблем: безпечна кількість та корисні властивості