Томатний сік має безліч шанувальників завдяки своєму насиченому смаку та поєднанню з певними стравами. Однак навіть такий, здавалося б, корисний напій має свої недоліки.

Експерти зі здорового харчування рекомендують робити томатний сік самостійно, тому що в покупному варіанті занадто багато цукру. Спочатку варто перерахувати корисні властивості цього напою. Серед них низька калорійність та високий вміст калію.

"Це найкращий сік для харчування серцевого м'яза. Корисний усім: дітям, жінкам, чоловікам та літнім людям. Низький глікемічний індекс автоматично вносить томатний сік у список продуктів для діабетиків", - додав фахівець.

Томатний сік
Томатний сік

Однак деяким людям надмірне вживання томатного соку може завдати великої шкоди. Це стосується тих людей, які мають гострий панкреатит і гастрит. Якщо поєднувати цей напій із крохмалистими продуктами, такими як картопля, рис та хліб, можуть виникнути камені у нирках.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

У разі, якщо ви не маєте протипоказань, напій краще вживати за півгодини до їди, а для кращого ефекту додати кілька крапель олії. Але кількість солі варто обмежити, щоб рідина не застоювалася в організмі. Також існує норма споживання соку – на день можна випивати до чотирьох склянок на день.

Томати. Фото: Youtube
Томати. Фото: Youtube

Раніше ми писали про те, що 7 найкращих звичок до сніданку, щоб успішно схуднути: без них буде дуже складно

Як повідомляв Знай.ua, їжте багато курячих яєць, якщо не хочете проблем: безпечна кількість та корисні властивості